fbpx

Eindeloos speelplezier

Een woordzoeker geeft eindeloze manieren om te spelen. Kinderen kunnen samen spelen of speel gezellig met ze mee. Leg de producten op tafel, deel de stiften uit, zet iets lekkers erbij en de kinderen zijn gegarandeerd uren zoet. Om je alvast op weg te helpen, vind je hier een paar spelmogelijkheden:

Met de woordzoekers kun je op veel verschillende manieren spelen. Kinderen kunnen samen spelen, of neem de tijd voor elkaar en speel gezellig met ze mee. Leg het kleed op tafel, deel de stiften uit, zet iets lekkers erbij en de kinderen zijn gegarandeerd uren zoet. Hieronder een paar manieren om er mee te spelen:

Woordzoeker
Zoek alle woorden die in de XL woordzoekers verstopt zitten. Kun jij ze allemaal vinden? Kleur één voor één de letters in of omcirkel de gevonden woorden. Speel je tegen iemand anders? Kies dan ieder een kleur stift en kleur de letters in van de woorden. Aan het eind kijk je wie de meeste woorden gevonden heeft.

Tip: kopieer deze lijst en laat kinderen hierop afstrepen wat ze al gevonden hebben.

3 minuten challenge
Wie maakt de meeste woorden? Teken een vierkant om vijf bij vijf rijen letters en speel boggle! Maak binnen drie minuten zoveel mogelijk woorden met de letters in het vierkant. Schrijf de woorden op die je hebt gevonden. Hierbij gelden de volgende regels: van later naar letter gaan en het woord moet uit minimaal drie letters bestaan.

Voor de kleintjes
Kleur de letters van je naam in één kleur. Zie je ook de letters van de namen van je ouders, broers, zussen, vriendjes en vriendinnetjes? Geef die dan allemaal een eigen kleur. Ben je al woorden aan het leren op school? Kleur dan de letters van de woorden die je herkent in dezelfde kleur. Bijvoorbeeld: boom, roos en vis.

Zo zorgt Balaboosta | design & play voor uren gezellig samen tafelen. Heb je dit allemaal al gedaan? Bedenk dan zelf een nieuw spel met alle letters van het alfabet. Laat je ons je nieuwe spel weten op hi@balaboosta.nl?

Start typing and press Enter to search